Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom.

Espresso Kaffe

4 vare(r)

ESPRESSO KAFFE

Espresso er et italiensk ord for kaffe. Ordet "espresso" er kort for det italienske "caffé espresso", hvilket groft oversat betyder "kaffe under tryk", da kaffen brygges under tryk. Denne kaffe adskiller sig fra almindelig kaffe ved at være væsentligt mere koncentreret, både i smag og konsistens. Endvidere er den kendetegnet ved at have et fint lag af gyldent skum på toppen. Dette lag kaldes på italiensk for "crema".

Ved at ændre på finheden og ristningen af kaffen, hvor hårdt kaffen stampes, hvilket vand, hvilke bønner og hvilken kaffemaskine, der anvendes, kan man ændre markant på smagen af espressoen.

Denne type kaffe er lavet af den samme type plante, som almindelig kaffe og behandles tilmed med mange ligheder. De bedste kaffer og espressoer er ofte en blanding af mange forskellige planter og bønner, men grundlæggende ristes bønnerne på samme måde ved begge typer kaffe.

Almindelig kaffe brygges som du kender det, dryppende fra et filter med malede kaffebønner, som tilføjer smag til kogende vand. Denne kan nydes over lang tid, når bare den bliver holdt varm og det sådan langt de fleste danskere laver og nyder deres kaffe. Det er dog ikke den eneste måde, at lave kaffe på.

Når man laver espresso kaffe er tilberedningsprocessen lidt anderledes. Bønnerne males finere end ved almindelig kaffe og i stedet for at lade vandet løbe ned gennem den malede kaffe, presser man den. Man bruger tryk og maser kaffen sammen til en kompakt masse, som afgiver øjeblikkelig smag. Det bør tage mellem 15-20 sekunder at trække vandet gennem de malede bønner – hvis det tager længere tid, kan det have en uønsket indvirkning på smagen. Espresso kaffe kommer ud som et shot i en lille portion og smagen er gennemtrængende og intens.