Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom.

Økologisk Kaffe

3 vare(r)

ØKOLOGISK KAFFE

Økologisk kaffe er kendetegnet ved, at den bliver dyrket under økologiske forhold og kontrolprocesser, som sikrer, at kaffen dyrkes uden brug af kunstgødning og sprøjtegift.

Økologi er som, for de fleste, bekendt bedre for kroppen, miljøet og planeten. Dette skyldes, at den produceres under omstændigheder, der hverken forgifter dem som drikker det, dem som laver det eller den jord som giver liv til kaffeplanten.

 

For at undgå risikoen for, at kaffen indeholder diverse giftstoffer, som ultimativt skader kroppen, kan man vælge en kaffe som er produceret naturligt. Undersøgelser viser, at almindelig kaffe forbygger sygdomme som Alzheimers, type to diabetes og endda mange forskellige kræfttyper. Desuden kan kaffe i moderate mængder hjælpe mod depression. Alle disse fantastiske egenskaber, er desværre meningsløse, hvis kemikalierne i kaffen gør kroppen syg på anden vis. Det er særligt udbredt at bruge et bestemt giftstof til at dræbe kaffeplantens svampe, som skader lungevævet i en sådan grad, at mange plantagearbejdere dør fra dag til anden. Denne gift overføres direkte til kaffen, som vi drikker herhjemme, men overses af mangelfulde kontroller og procedurer, som tillader netop dette. Det er altså let at komme i klemme med den mørke drik, hvis man er uopmærksom.

 

Når man vælger økologisk kaffe vælger man oftest også at støtte de små plantager verden over. Plantager, som bidrager positivt til et samfund med brug for dynamik og aktivitet, så det kan vokse sig stærkt og stort. Det betyder også, at det økologiske valg er en investering i, at de der har meget mindre får lidt mere. I dag er det desværre billigst og lettest at producere kaffe pesticider og andet skidt, så derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på, præcist hvad man putter i munden. Dette gælder alle fødevarer.