Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom.

Chai Te

3 vare(r)

LIDT OMKRING CHAI TE

Chai te, også kaldet Masala Chai, er en sort, krydret te som oprindeligt stammer fra Det indiske subkontinent, nærmere bestemt Pakistan og Indien. Chai-te laves af smagsstærke indiske krydderier som kanel, kardemomme, nelliker, ingefær, anis, peber og laurbærblade.

Nogle gange er den lavet på sort te andre gange på rød. Den kan også fås i mange andre varianter hvor ingredienser som for eksempel appelsin og æble indgår. Disse nye ingredienser gør at teen ikke rigtigt lever op til navnet Chai, men kan betegnes som en alligevel. Chai-te drikkes fortrinsvis af høje glas. Oprindeligt nydes Chai med varmt vand, men er senere blevet moderne med mælk dette kaldes en Chai-latte eller Chaichino alt efter forholdet mellem mælk og te. En Chaichino er lavet med 50 % mælk hvor en Chai-latte er lavet med mindre mælk og også mindre skum. Teen kan oftest fås både i breve og som løs te.

Chai te er blevet en tydelig del af dagens Danmark i vores cafékultur med et væld af søde drikke. Den hyppigst brugte er Chai-latten, som har vundet en plads på de fleste menukort i storbyerne. Denne type Chai er sødet med fed mælk og sukker – den smager mildt, men har en eftersmag af teens stærke krydderier, hvilket appellerer til mange unge tedrikkere. Chai-latten laves sjældent med løs te eller tebreve, men i stedet for med pulveriseret smagspulver, der giver den rette konsistens og kendte søde og krydrerede smag.  Dette skyldes helt simpelt, at det er både nemmere, hurtigere og billigere end at blande de forskellige ingredienser fra bunden. Chai-latten er bedre kendt som pulver end som rigtig te i caféverdenen. Til trods for dette, er den rigtige te lettilgængelig som tebreve i supermarkeder landet over hvor de fleste mærker har en Chai-variant. Der findes endda portionsstørrelse i pulverudgaven, som kan købes på lige fod med tebrevene.

Chai-te er blevet anerkendt i århundrede for en lang række forskellige sundhedsfremmende egenskaber både fysisk og psykisk. Chai-te giver bedre fordøjelse, indeholder antioxidanter og hjælper immunforsvaret. Desuden har kanelen en funktion som modvirker inflammation.