Udforsk vores lækre udvalg af påskevarer 🐣

The

The-universet er stort, men alligevel ganske enkelt. Der findes tre hovedtyper af the.
Grøn the er ufermenteret (ugæret), sort the er fermenteret (gæret), og oolong the er halvfermenteret (halvgæret).

Næsten alt the kommer fra den samme plante, som har det latinske navn camellia sinensis.

Der produceres the mange steder i verden, men størstedelen produceres i Asien. Alt efter produktionssted og –land er der store forskelle på klima, jordbund, dyrkningsmetoder m.m., som bevirker, at thesmagen varierer meget. 

Derfor er der også stor forskel på, om de forskellige theer indeholder fx garvesyre og koffein, om de smager sødt, kraftigt eller mildt. Dette afhænger selvfølgelig også at, om man drikker en ren the, eller om der er tilsat aroma til theen.

Økologisk The

Økologisk the er dyrket under økologisk kontrol, der ikke tillader brug af kunstgødning og pesticider. Økologisk the smager som almindelige traditionelle theer. I vores sortiment finder du ogå et udvalg af dejlige, skønne økologiske theer til enhver smag.

”Hvis du er kold, vil theen varme dig,
Hvis du er for varm, vil den afkøle dig,
Hvis du er nedtrykt, vil den opmuntre dig,
Hvid du er ophidset, vil den berolige dig”

-W.E. Gladstone
Hvid the

Hvid the

Hvid the plukkes fra den samme busk som den sorte og den grønne the. Hvid the anses som noget ganske særligt, idet de friskplukkede blade kun er ganske svagt fermenteret og herefter nænsomt tørret i naturlige omgivelser. Hvid the produceres kun i mindre mængder og har en ren, fin og mild delikat blød smag.

Anbefalet vandtemperatur: 80-85 grader.
Trækketid: 3-5 minutter.

Grøn the


Grøn the er de friske grønne theblade fra thebusken camellia sinensis, der efter plukning er tørret og kun let oxideret. Thebladene har dermed bevaret deres oprindelige flotte grønne farve og har en fin, delikat, let bitter smag. Grøn the er især populær i theens hjemlande Kina og Japan, men den grønne the bliver mere og mere populær på vores breddegrader. Grøn the ses ofte i følgeskab med frugter, blomster, dejlige urter og aroma.

Anbefalet vandtemperatur: 80-85 grader.
Trækketid ca. 3-5 minutter.

oolong the

Oolong the

Oolong betyder ’sort drage’ på kinesisk og er en mellemting mellem grøn og sort the. Oolong er blødere end sort the og knap så fersk som grøn. Oolong har en lidt anden fremstillingsproces og rulles ikke på samme måde som de almindelige sorte og grønne theer. Dette betyder at the-bladenes struktur er mere tydelige og oolong fremstår som lidt en ’krøllet’ the. Smagen er fin liflig og behagelig blomsterfin. Oolong har et lavt indhold af koffein og opleves derfor ikke bitter, selvom theen skal trækkes lidt længere.

Anbefalet vandtemperatur: 80-85 grader.
Trækketid: 4-8 minutter.

Sort the

Sort the er grønne the-blade, der er fuldt oxideret, hvilket giver sort the sin farve. Sort the har gennem tiderne været den mest populære type af the. Jordbundsforhold, vand, sol, skygge og bjerghøjde er alle faktorer, der er med til at gøre sorte theer forskellige. Nogle af de mest kendte områder til produktion af sort the er; Keemun og Yunnan i Kina, Ceylon som nu hedder Sri Lanka, Darjeeling og Assam i Indien, men også i andre lande og kontinenter produceres dejlige rene theer.

Anbefalet vandtemperatur: 98-100 grader.
Trækketid: 5-6 minutter.

Aroma the

Aroma the er egentlig betegnelsen for alle slags originale, rene theer, der i en eller anden form har fået tilført frugtstykker, blomster og evt. urter og aroma for at få en særlig smag frem i theen. Betegnelsen aroma the bruges dog oftest om sorte theer og her findes et utal af kombinationer. En af de evigt populære aroma theer er Earl Grey, som har fået sit navn efter den britiske premierminister Earl Grey. Ved en rejse til Østen i 1830’erne blev han betaget af the med olie fra bergamot-appelsin, at han beordrede store partier hjem til England. Siden da har hele Europa taget denne the til sig. Indenfor aroma theer er der utallige smagsvarianter både med bær, lakrids, urter og skønne blomster.